Auteur

De inhoud van deze website is beschermd onder het auteursrecht en teksten en afbeeldingen kunnen enkel gebruikt worden mits uitdrukkelijk schriftelijke toestemming van de auteur zelf.

Togu H Living Words

Over de schrijver achter de alias Togu H

De schrijver wordt geboren in 1960 te Antwerpen als eerste telg van een eenvoudig gezin van vier. Zijn jeugd brengt hij door als brave, normale maar eerder stille jongen. Op school verloopt alles naar wens voor de leraars en de ouders. Aan IQ ontbreekt het immers niet. Hij sport tijdens de weekends in de club waar ook zijn ouders actief zijn. Geen Witte van Zichem toestanden dus. Zijn leven kabbelt rustig verder volgens het draaiboek van de maatschappelijke normen. Tot op het moment van de echtscheiding.

 

Zijn ouders zien het niet meer zitten. Op dat ogenblik raakt hij als jongeling het noorden kwijt en gaat alles minder vlot.De sport houdt op. Verder studeren zit er niet meer in. Hij stort zich hals over kop in een relatie en profileert zich als workaholic. Een master handelswetenschappen in avondschool maakt zijn professionele achterstand goed en de promoties en jobs volgen elkaar op. Privé lukt het minder aardig en hij ziet zich geconfronteerd met een gelijkaardige levensfase als die van zijn ouders destijds.

 

Na meerdere relaties en een woelige professionele periode ontdekt hij dat er meer is in het leven en dat hij ook andere talenten heeft. Hij is dan al aardig gevorderd wat leeftijd betreft.

 

Lezers op de schrijverssite reageren positief en het geeft hem een goed gevoel. Hij schrijft vanuit een hele ruime professionele en levenservaring en legt graag de nadruk op de humor in zijn teksten. Het is die humor die hem in de moeilijke tijden kracht gaf. Op aansturen van zijn medeschrijvers geeft hij zijn eerste boekje uit in eigen beheer zoals dat heet. Buitenbeentje ... zo voelde hij zich ook ... wordt een feit.

 

Het duurt niet lang vooraleer hij zich ook waagt aan het "serieuzere" werk met enkele kortverhalen en een literaire thriller. Op dit ogenblik nog niet uitgegeven manuscripten.

 

Het is ook op die schrijverssite dat hij zijn ware liefde leert kennen. Mady Maeriën is een creatieve dame met de nodige spirit. Als getalenteerde kunstenares met een eigen kunstgalerij en atelier te Laakdal levert ze een belangrijke bijdrage aan kunst en cultuur ver buiten de gemeentegrenzen en internationaal. Maar ook haar levenswijsheid zijn voor hem een openbaring. Ze begeleidt hem op zijn nieuwe levenspad en geeft hem inzichten waarvan hij het bestaan niet kende. Tot op vandaag is hij nog steeds een gelukkig man.

 

Een man zonder pretentie met een droom ... jou als lezer laten genieten, lachen, wenen, zweten en van spanning op je nagels bijten.

Wil je meer lezen van een bepaalde titel of ben je geïnteresseerd in het vervolg van een verhaal. Schrijf een korte recensie _ wat je er van vind _ met je contactgegevens in een email via deze link. Je krijgt steeds een persoonlijk antwoord.