Niet gepubliceerd

Mannen toch!

 

Het is een stralende dag om het snoeihout van vorig weekend op te ruimen.

Hij zit binnen naar een interessante voetbalwedstrijd te kijken, met de voeten professioneel op de salontafel. De wasmachine spoelt zijn laatste ronde, de droogkast blaast zijn laatste adem, de afwas is nog net niet weggelopen.

 

Met een diepe zucht begin ik dan toch maar aan het snoeihout. Als ik op hem moet wachten, zal het nog lang duren.

 

Na anderhalf uur zwoegen en zweten, ga ik naar binnen. Een kop koffie heb ik wel verdiend vooraleer ik aan de afwas begin.

 

Ik kreun en doe bijna in mijn broek. Een stekende pijnscheut loopt van mijn vingertopjes naar mijn schouder. Een blauwe bult manifesteert zich op de bovenhand.

 

Naargelang de namiddag vordert, wordt mijn hand dikker en pijnlijker.

‘Herman,’ zeg ik herhaaldelijk, ‘die pijn wordt erger en erger’. Twee- twee, vijf-drie of ik zal er straks een kusje op geven, is alles wat er uit zijn mond komt.

 

’s Avonds, na de afwas, de strijk, de was, het oud papier op straat zetten en het avondmaal vraagt hij: ‘En doet het handje veel pijn?’

 

Een man: als je hem nodig hebt, is hij er niet.

 

Mady Maeriën 23/02/2008

 

Vrouwen tsssss!

 

Het is zondagnamiddag. Lekker weertje buiten. Het zonneke schijnt juist op mijn stukje van de sofa en toch niet in het scherm van de kijkbuis. Perfect aangename temperatuur en sfeer om lekker te genieten van de sjot. Een frisse pint erbij en een pakje café noirkes. Lekker. Ik zet het geluid wat harder want die wasmachine en droogkast maken een vervelend lawaai.

 

Vrouwlief is in de tuin. Ze doet dat graag. Bezig zijn met het groen. Ze heeft er echt plezier in zo in de buitenlucht denk ik, want ik zie ze blozen. Ik zal haar maar niet storen en mijn tweede en derde pint maar zelf uit de koelkast nemen. Het zou moeten lukken als er net in die seconde een doelpunt valt. Ik kruis mijn vingers en neem met mijn pink het flesje, terwijl ik met mijn knie de deur terug dichtklets. Lekker.

 

‘Auw!’ Er is buiten iets gebeurd, maar het zal wel niet zo erg zijn. Ze kan haar kopje koffie toch nog zelf pakken.

‘Ja!Ja!GOALLLLL!’

‘Herman ik heb mijn hand bezeerd’, hoor ik achter me.

‘Schat, ze hebben net gescoord. Het zit er nog in, die finale, als ze zo blijven spelen. Is’t erg? Ik zal er strakskes eens naar kijken en een kusje op geven. Dan zal ’t wel snel over zijn.’

‘Herman het doet echt pijn.’

‘Ik zal seffes echt eens naar je handje kijken. Da’s beloofd. Spannend zeg drie-drie.’

 

Vrouwke is al aan de afwas begonnen. Ze heeft net de was geplooid en de strijk is ook al gedaan. Het is een schatje. Ik zal straks wel de vuilnis op straat zetten, dan moet ze niet sleuren. De match is een doelpuntenfestijn. Da’s lang geleden dat ik nog zo genoten heb.

 

‘Hela, zoetje. Ze hebben gewonnen. Vijf – drie. Da’s klasse hé.’

Ondertussen heeft ze lekker gekookt. Precies op tijd. Wat een timing. Ik ben een gelukkig man denk ik zo.

‘Hoe, je hebt het oud papier al buiten gezet? Dat ging ik juist doen. Je bent zo stil. En doet het handje veel pijn?’

 

Ik weet niet wat het was, maar een kusje heb ik niet meer moeten geven. Waarschijnlijk was de pijn al weg.

 

Vrouwen hé. Maken van een mug altijd een olifant. Tsssssss.

 

Togu

23/02/2008

 

De inhoud van deze website is beschermd onder het auteursrecht en teksten en afbeeldingen kunnen enkel gebruikt worden mits uitdrukkelijk schriftelijke toestemming van de auteur zelf.

Togu H Living Words

Titels

  • Stereotiepe seksen 2

 

Niet gepubliceerde teksten

 

Niet alle teksten zijn interessant voor publicatie door een uitgever. Dit wil niet zeggen dat ze daarom minder goed zijn .

Voor een uitgever geldt nog steeds de commerciële drijfveer. Hoeveel exemplaren kan ik slijten op de lezersmarkt. Daarvoor hanteert hij bepaalde normen. Dit is op zich niet verkeerd, want het garandeert het voortbestaan van deze ondernemers en zorgt er voor dat we onze geliefde bestsellers kunnen blijven lezen.

Voor een schrijver betekent dit wel dat hij/zij op een andere manier eventuele lezers zal moeten bereiken wil zijn/haar werk gelezen worden.

In deze rubriek vind je korte teksten die we jullie niet willen onthouden. Just for fun.

Een moment uit Stereotiepe seksen

Man en vrouw zijn verschillend en niet alleen fysisch. De manier waarop we over dingen nadenken en gebeurtenissen ervaren ligt dikwijls mijlenver uit elkaar en kan leiden tot hilarische momenten en zelfs conflict wanneer alle communicatie ontbreekt. Dit ervaren zette de 2 schrijvers aan om elk vanuit hun visie een dagelijkse gebeurtenis te vertellen en samen te brengen in Stereotiepe Seksen.

 

- auteurs Mady Maeriën & Togu H

Wil je meer lezen van een bepaalde titel of ben je geïnteresseerd in het vervolg van een verhaal. Schrijf een korte recensie _ wat je er van vind _ met je contactgegevens in een email via deze link. Je krijgt steeds een persoonlijk antwoord.

Wil je meer lezen van een bepaalde titel of ben je geïnteresseerd in het vervolg van een verhaal. Schrijf een korte recensie _ wat je er van vind _ met je contactgegevens in een email via deze link. Je krijgt steeds een persoonlijk antwoord.